Programează-te la doctor

iconphoneheader

022-600-903

Biblioteca medicală → Dermatologie

Dermatologie

Dermatologia - este o ramură a medicinii care studiază structura, funcțiile fiziologice (boli ale pielii și părului, a unghiilor, a glandelor sebacee și sudoripare), metode de diagnostic și tratament. Bolile acestui domeniu intră în responsabilitatea medicului dermatolog. Cu toate astea, în acest domeniu se cer specialități de dermatovenerolog, dermatolog cosmetolog, triholog (tratamentul părului și scalpului).

Dermatologia are legatură strînsă cu ramura venerologie, endocrinologie, oncologie, alergie și alte discipline.

Simptome. Mîncărimi, erupții cutanate, roșeață, descuamare (jupuirea pielii), pigmentații, apariția tumorilor, etc., acestea indică boli ale pielii. La primele apariții ale simptomelor, pacientul trebuie să consulte medicul dermatolog.

Principalele boli în dermatologie. Există dermatologie locală și generală. Bolile dermatologice locale sunt: diverse dermatoze (inclusiv cele ereditare și profesionale), micoza (boli de piele fungice, ciuperca), dermatită (inflamație alergică acută), hipertricoza (pilozitate excesivă întîlnită des la femei), ihtioza (dermatoza ereditară, manifestată prin cojirea și formarea solzilor pe piele, asemeni peștilor), eczema, psoriazis, pecingina, negi, scabie și alte leziuni a pielii și componentele ei.

Tratarea și prevenirea bolilor. Structura, fiziologia, biochimia pielii sănătoase și bolnave, cauze și mecanismul de dezvoltare a bolilor pe piele, precum și metodele de diagnosticare, principille de prevenire și tratament sunt studiate de dermatologia generală. Tratamentul bolilor de piele au drept scop identificarea cauzelor, eliminarea simptomelor și restaurarea funcționării normale a zonelor afectate.

Bine de știut

Când trebuie să faci o consultație la medicul dermatolog

Aşa cum foarte des medicii dermatologi primesc pacienţi în clinica de dermato-venerologie, deoarece oamenii , care duc un mod de viaţă sedentar, cred, că puţin probabil au nevoie de un dermatolog sau un dermatovenerolog.

Ce tratează medicul dermatolog

Дерматолог - это врач, который специализируется на лечении заболеваний кожи и ногтей вирусного, грибкового, паразитарного и инфекционного характера. На приеме дерматолог собирает анамнез, назначает методы исследования, а затем после постановки дианоза прописывает курс лечения. При появлении каких-либо высыпаний или образований на коже необходимо обратиться к дерматологу.

Urticarie în timpul sarcinii

Urticarie - este considerată o boală complexă, deoarece este dificil de a o diagnostica şi trata. Primul simptom – erupţii cutanate, asemănător cu efectele a înţepăturii de urzică. Urticariile pot avea diverse cauze. Deosebit de periculos este apariţia acestei boli la femeile însărcinate.

Ce reprezintă o consultație la medicul dermatolog

Aşa cum foarte des medicii dermatologi primesc pacienţi în clinica de dermato-venerologie, deoarece oamenii , care duc un mod de viaţă sedentar, cred, că puţin probabil au nevoie de un dermatolog sau un dermatovenerolog.

Dermatologie — Boli

Suvac Veaceslav
Suvac Veaceslav
Venerolog, Dermatolog
Experiența 46 ani
93 comentarii
7.59 Rating
Prețul consultației - 450 lei

Chișinău, str. Puskin, 47/1
Cazacu Natalia
Cazacu Natalia
Dermatolog, Triholog
Experiența 26 ani
15 comentarii
7.18 Rating
Prețul consultației - 600 lei

Chișinău, str. Puskin, 47/1
Nafornița Ion
Nafornița Ion
Venerolog, Dermatolog
Experiența 38 ani
295 comentarii
7.07 Rating
Prețul consultației - 400 lei

Chișinău, str. Burebista, 80, et.3