Programează-te la doctor

iconphoneheader

022-600-903

Informații și reguli

Regulament de organizare și funcționare a proiectului "1503 Sfatul doctorului la telefon" integrat pe site-lui www.docdoc.md

 

1. Ce este Serviciul  „1503 Sfatul doctorului la telefon“

1.1. Un serviciu ce  pune în contact pacienții cu specialiști ale lumii medicale.
1.2. Serviciul oferă acces rapid la experiența profesională a medicilor din diferite specialități și la informația de ultimă ora din domeniu medical.
1.3. Medicii specialiști pot fi apelați direct prin telefon, fără programare, evitând deplasările, plecarea din localitatea de domiciliu sau aglomerația din centrele medicale.
1.4. Prin Serviciul „1503 Sfatul doctorului la telefon“ medicii asigură consiliere și îndrumare medicală telefonică, recomandări privind pașii de urmat pentru depistarea și diagnosticul afecțiunilor sau sfaturi medicale. Serviciul poate fi utilizat și de pacienții care doresc o ”a doua opinie”, avizată pentru problemele lor medicale.
1.5. Informațiile medicale telefonice și recomandările specialiștilor sunt preventive, având caracter educativ și orientativ. Acestea nu înlocuiesc consultul medical direct, analizele medicale și investigațiile imagistice. Medicii-parteneri răspund la întrebări în limita competențelor profesionale și a timpului disponibil la telefon (Online / Offline).
1.6. Specialiștii implicați în proiect sunt: Terapeut, Pediatru, Neurolog, Ginecolog, Urolog, Venerolog, Proctolog, Chirurg generalist, Psiholog, Cardiolog, Gastrolog.

2. Obiectivul Proiectului „1503 Sfatul doctorului la telefon“

2.1. Creșterea gradului de informare și educare medicală a pacienților precum și a adresabilității acestora către medic. O informare medicală corectă și avizată permite un diagnostic precoce și implicit, un tratament mai eficient.
2.2. Proiectul “1503 Sfatul doctorului la telefon” nu își propune să înlocuiască calea clasică pentru rezolvarea unei probleme medicale: programare la medic de familie – trimitere/programare la medic specialist. Un diagnostic de certitudine și un tratament adecvat poate fi realizat doar atunci când medicul este față în față cu pacientul.

3. Obligațiunile noastre:

3.1. Promptitudine, exigență și excelență în atitudine.
3.2. Confidențialitatea datelor personale și a recomandărilor medicale oferite.
3.3. Îndrumare corectă către consultul de specialitate.
3.4. Informare/ recomandare/ îndrumare / educarea pacienților și oferirea soluțiilor pentru probleme medicale, exclusiv în interesul păstrării, restabilirii și fortificării sănătății lor.

4. Cum se apelează Serviciul  „1503 Sfatul doctorului la telefon“?

4.1. Proiectul www.docdoc.md  pune la dispoziția pacienților, un serviciu cu plată, constând în redirecționarea apelurilor efectuate de pacienți la un numar Premium Rate 1503 către telefoanele personale ale medicilor.
4.2. Primul minut este gratuit, urmat de taxare la secundă, pentru restul convorbirii. 
4.3. Serviciul  poate fi apelat din rețelele telefonice Moldcell, Orange, Moldtelecom, Starnet.
4.4. Pacienții care au întrebări vor putea contacta direct medicul specialist apeland numarul Premium Rate 1503 care urmeaza să fie întâmpinați de un mesaj prin care sunt anunțați că apelul este taxabil și convorbirea va fi înregistrată.
4.5. Profilul fiecărui medic partener al serviciului „1503 Sfatul doctorului la telefon“ sunt prezentați pe site-ul www.docdoc.md.

5. Termeni și condiții pentru informarea pacienților.

5.1. Medicii răspund la întrebări în limita competențelor profesionale,  și a timpului disponibil (orar ales). Recomandările specialiștilor și informațiile telefonice nu pot înlocui consultul medical direct, analizele medicale și investigațiile imagistice.
5.2. Consultanții medicali nu pot fi obligați de către pacienți la asumarea niciunui angajament cu privire la spitalizare, cheltuieli medicale, prescriere tratamente, rețete sau medicamente.
5.3. Consultanții medicali nu stabilesc diagnostice și nu conslultă prin telefon.
5.4. Opiniile medicale sunt oferite având la bază principiile eticii și deontologiei medicale, grija față de sănătatea pacientului și educația medicală.
5.5. Programaul de lucru pentru fiecare specialist poate fi afectat de suprapunerea cu acte medicale de urgență sau congrese de specialitate. 
5.6. Dacă aveți, sau credeți că aveți o afecțiune medicală trebuie să solicitați un consult medical adecvat pentru obținerea diagnosticului corect și nu recomandăm ignorarea sau refuzarea unui astfel de consult medical în cazul în care ați utilizat sau intenționați să utilizați serviciile furnizate prin intermediul www.docdoc.md.
5.7. Docdoc.md nu răspunde sub nici o formă de sfaturile, recomadările, îndrumările medicilor-parteneri oferite la telefon.
5.8. Docdoc.md nu este un centru medical și nu acordă Utilizatorilor serviciului „1503 Sfatul doctorului la telefon“ servicii de asistență medicală nici gratuite, nici cu plată, nu se ocupă cu alte activități medicale, vânzarea de medicamente și alte servicii sau produse legate de medicină.
5.9. Utilizatorii serviciului „1503 Sfatul doctorului la telefon“ sunt de acord să achite 15 lei/min imediat ce apelează numărul Premium Rate 1503.
5.10. Docdoc.md garantează că toate comentariile postate pe paginile site-lui www.docdoc.md în urmă prestării serviciului „1503 Sfatul doctorului la telefon“  sunt primite de la utilizatori. Docdoc.md ia toate măsurile corespunzătoare pentru a preveni plasarea sau de a elimina opiniile sau comentariile care ar putea încălca orice alte drepturi și libertăți ale omului potrivit legislației în vigoare.
5.11. Docdoc.md a depus toate eforturile posibile pentru a preveni eșecurile și defecțiunile în sistemul de operare al Site-lui, dar nu garantează buna desfășurare din punct de vedere a operațiunii, nu este responsabil pentru el și nu se angajează să notifice Utilizatorul de întreruperi.

6. Condiții pentru medici-parteneri:

6.1. Minim 5 ani de experiență medicală.
6.2. Disponibilitatea de a răspunde la telefon întrebărilor pacienților.
6.3. Disponibilitatea de conectare la internet permanentă.

7. Motivul principal de implicare a medicilor în proiect:

7.1. Considerăm că principala motivație a specialistilor noștri este de a educa și îndruma pacienții pentru o abordare terapeutică corectă a problemelor de sănătate ale acestora.
7.2. O informare medicală corectă și avizată permite un diagnostic precoce și implicit, un tratament mai ieficient.

8. Politica de confidențialitate:

8.1. Utilizatorul își dă acordul său la prelucrarea datelor cu caracter personal, furnizate pentru utilizarea Site-lui și a serviciului „1503 Sfatul doctorului la telefon“, inclusiv stocarea și transmiterea datelor personale (în conformitate cu Legea Nr.133 din 08.07.2011 privind protecția datelor cu caracter personal).
8.2. Atunci când se întrebuințează anumite servicii ale Site-lui www.docdoc.md, Utilizatorul informează  Administrația site-lui despre intenția de utilizare (inclusiv intenția de a aplica) pentru un sfat medical la telefon la o anumită specializare. În scopul îmbunătățirii calității serviciilor oferite, Administrația are dreptul de a înregistra conversațiile telefonice dintre Utilizator și medicul-partener. Utilizatorul dă permisiunea pentru stocarea și prelucrarea acestor informații, la rândul său, Administrația se angajează să ia măsuri pentru a proteja confidențialitatea acestor informații.

9. Limitarea răspunderii:

9.1. Administrația site-lui, sub nicio formă nu oferă Utilizatorului servicii de asistență medicală, nici gratuite, nici cu plată, inclusiv sub formă de consultație, nu oferă sfaturi cu privire la diagnosticarea și tratarea unei boli, administrarea de medicamente, etc.
9.2. Informațiile despre medic, publicate pe Site, din câte sunt cunoscute Administrației, sunt veridice. Cu toate acestea, Administrația nu are posibilitatea de a urmări disponibilitatea completă a documentației necesare care permite dreptul de acordare a asistenței medicale, chiar dacă aceasta ia măsurile necesare. În acest sens, Utilizatorul se obligă în mod independent să verifice dacă medicul are studiile medicale corespunzătoare, calificare, certificări și licență din partea Instituției medicale.
9.3. Administrația nu garantează corectitudinea informațiilor conținute în comentariile utilizatorilor. Administrația elimină comentariile la cererea Instituției medicale, a medicului sau a Utilizatorul doar dacă oferă dovezi în privința informației eronate sau care contravine legislației.
9.4. Administrația elimină comentariile la cerința Autorităților de Stat competente, conform  legislației în vigoare. Administrația are dreptul, în orice moment să șteargă orice comentarii și orice alte informații de pe Site, din proprie inițiativă.
9.5. Administrația în niciun caz nu este răspunzătoare pentru calitatea serviciilor medicale oferite de medici, inclusiv profilurile medicilor care sunt accesate pe Site.
9.6. Orice serviciu oferit prin intermediul Site-lui și a serviciului „Sfatul doctorului la telefon“, sunt oferite conform principiului “așa cum sunt”.  Utilizatorul nu este în drept să ceară efectuarea oricăror modificări ale serviciilor sau ale datelor Site-ului. Administrația nu este responsabilă pentru orice daune, inclusiv morale, care pot fi cauzate atunci când Utilizatorul utilizează Site-ul și a serviciului „Sfatul doctorului la telefon“, cu excepția cazului în care renunțarea la răspunderea pentru aceste daune este ilegală în conformitate cu legislația Republicii Moldova.