Programează-te la doctor

iconphoneheader

022-600-903

Biblioteca medicală → Andrologie

Andrologie

Andrologie - ramură a științei medicale care studiază sistemul de reproducere la bărbați și toate bolile caracteristice. Domeniul de studiu Andrologie - este tot ceea prin ce un barbat este diferit de o femeie – studiu anatomic, caracteristici fiziologice, psiho-sexuale, precum și bolile legate de aceste caracteristici.

Andrologia pediatrică - medicii se ocupă cu diagnosticarea și terapia afecțiunilor sistemului de reproducere la băieți.

Simptome. Disfuncția erectică, probleme de fertilitate, modificări în formă sau densitate, dureri sau discomfort a organelor genitale - toate pot fi un simptom a maladiilor andrologice. În cazul apariției anumitor simptome, este nevoie de consultația medicului androlog.

Principalele boli în domeniul andrologiei. Bolile care sunt studiate de domeniul andrologiei, cel mai des sunt legate de impotență, probleme de concepție a unui copil, procese inflamatorii la nivelul organelor genitale masculine, tulburări congenitale sau dobândite ale organelor genitale externe.

Tratarea și prevenirea bolilor. Alergologul poate prescrie un tratament numai după o diagnosticare prealabilă, și anume: examenul fizic, spermatograma, frotiul sau ecografia organelor genitale. Terapia andrologică reprezintă depistarea simptomelor și cauza bolii pentru restabilirea funcției normale a sistemului de reproducere la bărbați.

Bine de știut

Ce tratează medicul androlog

Andrologie – secţiune a medicinei moderne, care a apărut la intersecţia mai multor discipline: urologie, endocrinologie, patologie sexuală, cu elemente de chirurgie plastică și, microchirurgie. Adesea medicul androlog poate înlocui venerologul sau dermatologul.

Când trebuie să faci o consultație la medicul androlog

Androlog - un medic angajat în prevenirea, diagnosticarea și tratamentul bolilor sistemului reproductiv masculin. Starea sistemului depinde atât de sănătatea masculină fiziologică cât şi de cea psihologică. De aceea, este necesar să cunoască toţi bărbaţii şi băieţii în ce cazuri să se adreseze la un medic-androlog.

Andrologie — Boli

Oprea Andrei
Oprea Andrei
Urolog, Androlog
Experiența 30 ani
127 comentarii
8.44 Rating
Prețul consultației - 500 lei

Chișinău, str. Puskin, 47/1
Cucu Igor
Cucu Igor
Urolog, Androlog
Experiența 24 ani
478 comentarii
7.10 Rating
Prețul consultației - 500 lei

Chișinău, str. Alecu Russo 59/6
Avram Boris
Avram Boris
Androlog, Urolog, Urolog-pediatru
Experiența 27 ani
22 comentarii
7.47 Rating
Prețul consultației - 450 lei

Chișinău, str. Puskin, 47/1
Nafornița Ion
Nafornița Ion
Urolog, Androlog
Experiența 38 ani
346 comentarii
7.12 Rating
Prețul consultației - 400 lei

Chișinău, str. Burebista, 80, et.3