Programează-te la doctor

iconphoneheader

022-600-903

Biblioteca medicală → Trihologie

Trihologie

Trihologie - o ramură a dermatologie care studiază structura, funcțiile fiziologice, boli ale scalpului și părului, metodele de diagnostic și tratament. Trihologia este strâns asociată cu astfel de ramuri ale medicinei ca Venerologia, Endocrinologia, Alergologia și alte discipline.

Simptome. Mâncărime, erupție cutanată, roșeață, exfolierea scalpului, căderea părului, părul uscat sau gras - când apar primele semne de boală, trebuie să vă adresați la medicul triholog.

Principalele boli în domeniul trihologiei. Matreață, alopecie (căderea părului), seboree, părul uscat și fragil.

Tratarea și prevenirea bolilor. Tratamentul de boli ale părului și scalpului are drept scop identificarea cauzelor, eliminarea simptomelor și restaurarea funcționării normale a zonelor afectate.

Bine de știut

Ce tratează medicul triholog

Trihologia – o secţiune a dermatocosmetologiei, care include tratamentul bolilor de păr şi părul la nivelul scalpului, precum şi studierea structurii şi fazele de creştere a părului. Medicul triholog poate recomanda anumite produse cosmetice pentru îngrijirea părului, care nu este neapărat medical, de exemplu, vopseaua, şampon sau balsam fiind cea mai potrivită pentru structura părului.

Când trebuie de făcut o consultație la medicul triholog

Trihologie – o secţiune a dermatologiei, care studiază structura, funcţiile scalpului şi părului. Triholog – medic de specialitate îngustă, iar în competenţa sa include prevenirea, diagnosticarea şi tratamentul bolilor de păr şi motivele acestora.

Trihologie — Boli

Cazacu Natalia
Cazacu Natalia
Dermatolog, Triholog
Experiența 26 ani
15 comentarii
7.18 Rating
Prețul consultației - 600 lei

Chișinău, str. Puskin, 47/1