Programează-te la doctor

iconphoneheader

022-600-903

Biblioteca medicală → Ortopedie și traumatologie

Ortopedie și traumatologie

Ortopedie - o ramură a medicinii care studiază mecanismele de dezvoltare și tratamentul bolilor sistemului locomotor. Această disciplină este strâns legată de traumatologie.

De multe ori bolile ortopedice sunt congenitale sau încep încă din copilărie. Deoarece corpul copilului din motive de slăbiciuni și dezvoltare permanentă este predispus la patologii ale sistemului locomotor s-a creat o secțiune specială - ortopedia pediatrică. De asemenea este ortopedia de sport - dedicată bolilor profesionale a sportivilor. 

Simptome. Simptomele acestor boli sunt: dureri de spate, dureri și trosnete în articulații, umflarea articulațiilor, curbarea coloanei vertebrale și alte boli, legate de activitatea osoasă, a mușchilor, a articulațiilor și ligamentelor.

Principalele boli în domeniul ortopedie. Osteohondroza, artrita reumatoidă, artroze, luxații (inclusiv congenitale), picior strâmb congenital, curbarea coloanei vertebrale - cifoză, scolioză și altele.

Tratarea și prevenirea bolilor. Înainte de indicarea tratamentului, medicul face o investigație vizuală a pacientului, pentru a determina gradul de mobilitate a articulațiilor și pentru a confirma diagnosticul preliminar, se indică radiografia, tomografie computerizată și rezonanța magnetică. Tratamentul se realizează prin mod conservator sau operativ. De asemenea ortopedul poate pune proteze, în cazul când alte metode de tratament nu sunt eficiente.

Bine de știut

Ce tratează medicul ortoped

Ortopedul tratează boli şi defecte ale sistemului musculo-scheletice. Gama de boli care tratează medicul ortoped include patologii congenitale, defecte ale sistemului osos, complicaţii în urma bolilor infecţioase, traume cornice şi primare, precum şi consecinţele după trauma şi boli ale sistemului osos.

Când trebuie de făcut o consultație la medicul ortoped

Spectrul anomaliilor, precum şi metode pentru tratarea bolilor şi traumelor sistemului osos, care se ocupă ortopedie de ele, sunt foarte diverse. Boli ale oaselor, articulaţiilor, ligamentelor şi coloanei vertebrale, precum şi ţesutului înconjurător poate fi congenitale, infecţioase şi dobândite (ca urmare a prejudiciului, tulburări metabolice, accidentele de muncă).

Ortopedie și traumatologie — Boli

Moraru Anatol
Moraru Anatol
Ortoped-traumatolog
Experiența 39 ani
83 comentarii
7.36 Rating
Prețul consultației - 550 lei

Chișinău, str. Burebista, 80, et.3
Birca Radu
Birca Radu
Ortoped-traumatolog
Experiența 27 ani
30 comentarii
7.49 Rating
Prețul consultației - 300 lei

Chișinău, str. Igor Vieru, 15
Opincă Vladimir
Opincă Vladimir
Ortoped-traumatolog, Ortoped-pediatru
Experiența 40 ani
0 comentarii
2.76 Rating
Prețul consultației - 550 lei

Chisinau, str. Independenței, 54
Tabîrță Igor
Tabîrță Igor
Ortoped-traumatolog, Terapeut manual
Experiența 20 ani
21 comentarii
6.88 Rating
Prețul consultației - 500 lei

Strada Columna 47, Chișinău