Programează-te la doctor

iconphoneheader

022-600-903

Masaj

Masaj (medical) - un sistem de efecte manuale asupra țesuturilor și organelor umane, cu frecare sau presiune, în scopuri profilactice sau medicale. Maseur nu este numit medic, dar este necesar să aibă studii medicale.

Simptome. Dureri de spate si lombare, curbarea coloanei vertebrale, dureri articulare-acestea sint indicatii pentru adresarea la maseur.

Principalele boli în domeniul masajului. Osteohondroză, artroză, sciatica, celulita, nervoze, plexitis, toate bolile locomotor si ale sistemului musculo-scheletic.

Tratamentul si prevenirea bolilor. Doar tratamentul maseurului nu este destul pentru a trata bolile complet, el ajuta la accelerarea procesului de reabilitare si insanatosire a organismului, si deasemenea efectueaza proceduri profilactice pentru prevenirea aparitiei acestor boli.

Bine de știut

Ce tratează un specialist în masaj

Masajul este unul dintre cele mai relaxante tratamente. În timpul sesiunii de masaj, specialistul exercită un efect mecanic pe diferite porţiuni ale corpului pacientului, relaxând sau invers, aducând muşchii sau alte ţesuturi în ton activ (în funcţie de scopul procedurii). Ca urmare, are loc fluxul sanguin la această parte a corpului, iar nutriţia ţesutului se îmbunătăţeşte.

Când trebuie de făcut o consultație la un specialist în masaj

Masajul nu este doar o procedură placută de relaxare. Masajul poate fi o procedură medicală importantă, care poate ajuta la însănătoşirea stării de sănătate a pacientului. Masajul nu poate fi aplicat ca un tratament independent, dar în combinaţie cu alte metode, accelerează procesul de vindecare.