Programează-te la doctor

iconphoneheader

022-600-903

Tomografie computerizată Colonoscopie virtuală (colono-CT)

Colonoscopie virtuală este o metodă specială ce permite navigarea virtuală în interiorul colonului. În urma achiziției spiralate se obţin seturi de imagini bidimensionale ce sunt ulterior procesate printr-un program computerizat special ce presupune o reconstrucţie tridimensională a suprafeţei interne a colonului; imaginile sunt apoi interpretate de către medicul imagist. Pentru o foarte bună vizualizare a peretelui colonului şi pentru a evita confuzia polipilor cu resturi alimentare, se impune o pregătire extrem de riguroasă a intestinului. Pregătirea constă în dietă timp de 48 ore, combinată cu medicaţie laxativă. Examinarea presupune şi distensia colonului prin insuflare de aer, asfel încât toate părţile colonului să poată fi examinate. Introducerea aerului se realizează pe masa de examinare, prin intermediul unei canule rectale flexibile (cu dimensiuni apropiate de cele ale unui termometru). Prin împingerea aerului în colon poate sa apară o uşoară senzaţie de disconfort sau durere abdominală. În anumite cazuri este utilă administrarea substanţei de contrast iodate pe cale intravenoasă.

Indicațiile colonoscopiei virtuale: 
Colonoscopie clasică incompletă; Evaluare în caz de leziuni submucoase suspicionate, simptomatologie gastrointestinală, anemie feriprivă, test pozitiv hemoragii oculte în materii fecale; În cazul pacienților în vârstă, fragili; Refuzarea colonoscopiei clasice; Boala diverticulară sau inflamatorie intestinală - urmărire după un episod acut inflamator (6-8 săptămâni); Monitorizarea polipilor > 5mm nerezecați descoperiți la o examinare anterioară, post-rezecție polipi, post-rezecție cancer colorectal; Stadializare si mapare pre-interventională: localizare, existența de formațiuni sincrone, stadializare TNM și descriere vascularizație loco-regională.

Pregătirea pentru colonoscopia virtuală:
Pregatirea necesară pentru colonoscopia virtuală este identică cu cea pentru o colonoscopie obișnuită. În ziua premergătoare investigației este necesară evitarea alimentelor solide, se consumă doar lichide, cum ar fi apă, ceai, cafea, supe, sucuri de fructe etc. Trebuie evitate lichidele sau sucurile de culoare roșie. În ziua premergătoare se bea un lichid realizat din dizolvarea 100ml de substanță laxativă (Hepatolac, Dufolac, Lactolac) cu 2-3 litri de apă începînd cu orele 14.00 pîna la 18.00. Mai tîrziu se repetă procedura de la orele 19.00 pînă la 22.00. Acest lichid va determina scaune frecvente, diareice, ultimul scaun trebuind sa fie apă clara, astfel încât tot colonul sa fie golit de materii fecale. Pregatirea este disconfortabilă şi poate aparea foamea, datorită regimului lichidian recomandat. Se recomandă consumarea de sucuri de fructe după ingestia acestui lichid, care are un gust sarat. Cu 6-8 ore înainte de colonoscopie se interzice consumul de lichide. Se pot face clisme înaintea investigaţiei pentru asigurarea unei pregătiri satisfăcătoare. Medicul specialist poate sa mai facă anumite recomandări, depinzând de vârstă, starea de sănătate sau alte afecţiuni coexistente.

Centre găsite: 1
Sortează după Preț
Mărește harta

Excellence Centru Medical

Chișinău, str. Grenoble, 23

Centrul Medical “EXCELLENCE” este o instituţie multifuncţională de diagnostic, asistenţă medicală primară şi specializată. Chiar de la deschiderea centrului, în ianuarie 2008, ne-am propus să oferim clienţilor noştri servicii medicale complete, la un înalt standard calitativ folosind cel mai performant utilaj medical de diagnostic şi laborator. Integrarea parţială a Centrului Medical în sistemul asigurărilor de sănătate existent în Republica Moldova ne permite să oferim clienţilor/pacienţilor toate facilitaţile aferente statutului de contribuabil la Compania Naţională de asigurări în Medicină.
Centrul Medical “Excellence" vine acum în întâmpinarea necesitaţilor moderne de diagnostic rapid şi eficient, oferind evaluări de performanţă înaltă şi asigurând servicii medicale la standarde europene, prestate de personal medical competent.
Asistenţa medicală în CM “EXCELLENCE” acoperă peste 12 specialităţi medicale, 9 explorări paraclinice şi peste 300 tipuri de analize de laborator. Misiunea noastră este de a oferi servicii care să raspundă la cele mai exigente cerinte medicale de profesionalism, siguranţă şi confort. In opinia noastră medicina modernă presupune şi o schimbare a mentalităţii pacienţilor despre propria sănătate, o schimbare a atitudinii în relaţia medic-pacient şi realizarea unui climat propice comunicării permanente în beneficiul pacienţilor.

  • Colonoscopie virtuală (colono-CT) 1600 lei
Programări la telefon 022-600-903
Program de lucru
  • 08:00 - 18:00
  • 08:00 - 14:00
  • zi liberă