Programează-te la doctor

iconphoneheader

022-600-903

Rezonanță magnetică nucleară (RMN sau IRM)

Tomografie prin rezonanţă magnetică – o metodă de cercetare cu ajutorul căreia specialiştii radiologi primesc informaţii exacte despre starea organelor şi ţesuturilor umane fără vreo intervenţie. Aparatul diagnostică organismul cu ajutorul câmpurilor magnetice, astfel încât procedura este complet sigură. În procesul diagnosticării, aparatul face o serie de imagini în proiecţii diferite, care sunt prelucrate ulterior de către un specialist, şi ajunge la o concluzie a acestora.

De ce se face RMN. Tomografia  prin rezonanţă magnetică este considerată metoda cea mai informativă de evaluare a stării de articulaţii, musculo-scheletice şi sistemul nervos al pacientului. Cel mai adesea, RMN-ul este indicat pentru detectarea tulburărilor sistemului musculo-scheletic, boli ale creierului sau leziuni ale măduvei spinării. Procedura ajută la detectarea tumorilor, tulburări de dezvoltare sau din cauza traumei. Utilizarea imaginii de contrast uneori îmbunătăţeşte precizia diagnosticului.

Pregătirea pentru RMN. Pregătire specială pentru RMN nu este necesară, dar se ia în consideraţie principalele contraindicaţii: este interzis de a avea orice obiect de metal. Este imposibil de a efectua examinarea, în cazul în care organismul are implanturi de metal, aşchii de metal în globul ocular, clipsuri în artere şi aşa mai departe, precum şi  stimulatori nervoase, aparat auditiv implantat, electro cardiostimulator. În timpul procedurii, pacientul poate să discute cu medicul de pe difuzor, iar o examinare completă RMN durează aproximativ 45 minute. 

Centre găsite: 0
Sortează după Preț