Programează-te la doctor

iconphoneheader

022-600-903

Ultrasonografie neurosonografia prin fontanelă

Examinarea ecografică a creierului (neurosonografie) - o metodă de examinare a creierului şi a altor structuri în cavitatea craniană cu ajutorul  scanării cu ultrasunete. Ecografie craniană  se realizează în primul rând pentru copiii până la 1 an. Acest lucru se datorează prin prezenţa ferestrei acustică la copii (prin fontanelă); la adulţi fontanelele sunt închise.

În ce caz este necesar.  Examinarea ecografică a creierului este realizată la indicarea medicului pentru confirmarea diagnosticului. Efectuarea ecografiei la nou-născuţi se recomandă în caz de suspiciune de dificultăţi în respiraţie şi insuficienţă de oxigen, precum şi apariţia simptomelor neurologice. Iar copiilor care se alăptează, se recomandă realizarea ecografiei în caz de tulburări psihomotore, hemoragie, traumatisme.

Procedura. Ecografie vasculară cerebrală nu necesită o pregătire specială, şi aceasta poate fi realizată în mod repetat. Procedura, de obicei durează 10-15 minute. Pacientul trebuie să fie în poziţie nemişcată, astfel încât cea mai ideală condiţie este considerată atunci când copilul doarme. În timpul procedurii, medicul aplică un gel special pe creierul copilului şi examinează acesta cu un senzor ultrasonic, analizând imaginea apărută pe monitor. 

Centre găsite: 1
Sortează după Preț
Mărește harta

SONOMED Centru Medical

Chișinău, str. Ismail 88/1

Centrul medical "Sonomed" a fost fondat in 2015. Administratoar - Ala Burlacu.
Activam in baza licentei N 050601 de pe 02.02.2015. Centrul a fost acreditat de catre comisia de acreditare a MS RM. Certificatul de acreditare N 2804 11.05.2016. In centru activeaza 13 medici.
Oferim servicii consultativ-diagnostice:
1. Consultatia medicilor specialisti: terapeut, pediatru, urolog, dermatolog, ginecolog, neurolog, endocrinolog, cardiolog, reumatolog, manualist.
2. Ultrasonografie:
• Organele cavitatii abdominale (ficat, colecist, pancreas, rinichi, suprarenale, vezica urinara)
• Organele bazinului mic (edovaginal, endorectal), uterul, ovarele-femei, prostata, veziculele seminale, scrotul+regim Doppler-barbati.
• Sarcina - toate termenele+regim Doppler
• Glandele mamare, tiroida, articulatiile, tesuturile moi.
• Duplex scanare a vaselor craniene (brahioceface), arterele, venele membrilor superioare si inferioare, sistemul venos port.
• La nou-nascuti - neurosonografia prin fontanela, articulatia coxo-femurala (diagnostica luxatiei congenitale de sold, difer, displazii articulare).
• ECG - cu descifrare pe loc.
3. Laborator clinic: analize hematologice, imunologice, biochimice, timp de o zi. Investigatiile se efectueaza pe loc.
Dispunem de utilaj performant.

  • neurosonografia prin fontanelă 200 lei
Programări la telefon 022-600-903
Program de lucru
  • 08:00 - 16:00
  • 08:30 - 13:00
  • zi liberă