Programează-te la doctor

iconphoneheader

022-600-903

Ultrasonografie neurosonografia prin fontanelă

Examinarea ecografică a creierului (neurosonografie) - o metodă de examinare a creierului şi a altor structuri în cavitatea craniană cu ajutorul  scanării cu ultrasunete. Ecografie craniană  se realizează în primul rând pentru copiii până la 1 an. Acest lucru se datorează prin prezenţa ferestrei acustică la copii (prin fontanelă); la adulţi fontanelele sunt închise.

În ce caz este necesar.  Examinarea ecografică a creierului este realizată la indicarea medicului pentru confirmarea diagnosticului. Efectuarea ecografiei la nou-născuţi se recomandă în caz de suspiciune de dificultăţi în respiraţie şi insuficienţă de oxigen, precum şi apariţia simptomelor neurologice. Iar copiilor care se alăptează, se recomandă realizarea ecografiei în caz de tulburări psihomotore, hemoragie, traumatisme.

Procedura. Ecografie vasculară cerebrală nu necesită o pregătire specială, şi aceasta poate fi realizată în mod repetat. Procedura, de obicei durează 10-15 minute. Pacientul trebuie să fie în poziţie nemişcată, astfel încât cea mai ideală condiţie este considerată atunci când copilul doarme. În timpul procedurii, medicul aplică un gel special pe creierul copilului şi examinează acesta cu un senzor ultrasonic, analizând imaginea apărută pe monitor. 

Centre găsite: 2
Sortează după Preț
Mărește harta

AMC Centrul Medical American, Sectorul Centru

Chișinău, str. Puskin, 47/1

American Medical Center este o clinică multidisciplinară, axată pe medicina personalizată, ce asigură cele mai moderne metode de diagnostic și tratament. Clinica AMC vine în întâmpinarea pacienților cu soluții eficiente, adaptate individual pentru orice problemă de sănătate.

 • neurosonografia prin fontanelă 330 lei
Programări la telefon 022-600-903
Program de lucru
 • 08:00 - 20:00
 • 08:00 - 14:00
 • zi liberă

 • Mărește harta

  ALL - MED Centru Medical

  Chișinau str. Ismail 98/4 et.2

  Centrul Medical ALL-MED a fost creat în 2021 după ultimele standarde pentru a fi mai aproape de nevoile pacienților. Astfel, acesta pune la dispoziția clienților din întreaga țară, servicii medicale integrate, cele mai noi tehnologii de abordare și tratament, precum și o echipă de specialiști cu vastă experiență în domeniu formată din medici de categorie superioară, profesori universitari și doctori în științe medicale. Serviciile de calitate sunt prioritatea noastră, fiind oferite în condiții de maximă siguranță.

  Misiunea ALL-MED:Vrem să implementăm un sistem de abordare și tratament al pacienților care să arate comunității că ne pasă de sănătatea oamenilor din societatea în care trăim. Acționăm cu devotament și fidelitate având încrederea că pacientul este în centrul atenției și a preocupărilor noastre. Doar așa putem crea experiențe pozitive memorabile.

  Viziunea ALL-MED :Ne propunem să stabilim un standard înalt în ceea ce privește serviciile medicale din țara noastră. Pentru asta ne bazăm pe o echipă puternică de medici, un sistem de prevenire, diagnostic și tratament solid însuflețit de respectul și grija pentru fiecare pacient care ne trece pragul.

  • neurosonografia prin fontanelă 350 lei
  Programări la telefon
  Program de lucru
 • 08:00 - 18:00
 • 08:00 - 13:00
 • zi liberă