Programează-te la doctor

iconphoneheader

022-600-903

Ultrasonografie neurosonografia prin fontanelă

Examinarea ecografică a creierului (neurosonografie) - o metodă de examinare a creierului şi a altor structuri în cavitatea craniană cu ajutorul  scanării cu ultrasunete. Ecografie craniană  se realizează în primul rând pentru copiii până la 1 an. Acest lucru se datorează prin prezenţa ferestrei acustică la copii (prin fontanelă); la adulţi fontanelele sunt închise.

În ce caz este necesar.  Examinarea ecografică a creierului este realizată la indicarea medicului pentru confirmarea diagnosticului. Efectuarea ecografiei la nou-născuţi se recomandă în caz de suspiciune de dificultăţi în respiraţie şi insuficienţă de oxigen, precum şi apariţia simptomelor neurologice. Iar copiilor care se alăptează, se recomandă realizarea ecografiei în caz de tulburări psihomotore, hemoragie, traumatisme.

Procedura. Ecografie vasculară cerebrală nu necesită o pregătire specială, şi aceasta poate fi realizată în mod repetat. Procedura, de obicei durează 10-15 minute. Pacientul trebuie să fie în poziţie nemişcată, astfel încât cea mai ideală condiţie este considerată atunci când copilul doarme. În timpul procedurii, medicul aplică un gel special pe creierul copilului şi examinează acesta cu un senzor ultrasonic, analizând imaginea apărută pe monitor. 

Centre găsite: 1
Sortează după Preț
Mărește harta

AMC Centrul Medical American, Sectorul Centru

Chișinău, str. Puskin, 47/1

American Medical Center este o clinică multidisciplinară, axată pe medicina personalizată, ce asigură cele mai moderne metode de diagnostic și tratament. Clinica AMC vine în întâmpinarea pacienților cu soluții eficiente, adaptate individual pentru orice problemă de sănătate.

  • neurosonografia prin fontanelă 330 lei
Programări la telefon 022-600-903
Program de lucru
  • 08:00 - 20:00
  • 08:00 - 14:00
  • zi liberă