Programează-te la doctor

iconphoneheader

022-600-903

Radiografie fluorografie (plămâni)

Radiografia plămânilor – o metodă de examinare diagnostică a cavităţii toracice prin intermediul razelor X. Studiază structura, dimensiunea şi forma ţesutului. Radiografia plămânilor se efectuează după prescrierea medicului pentru confirmarea diagnosticului

În ce caz este necesară. Radiografia plămânilor se recomandă pentru identificarea focarele de tuberculoză, tumori, chisturi, inflamaţii (pleurezie, bronşită), astmul. Simptome posibile: durere în piept, tuse persistentă, hemoptizie, dispnee, raluri inspiratorii, dificultăţi de respiraţie, etc. Acestă procedură este contraindicată în timpul sarcinii.

Procedura. Radiografie a plămânilor nu necesită pregătire specială. Scanarea se efectuează doar în zona care trebuie să fie examinată, iar celelalte zone se acoperă cu un scut special de placă de plumb, care protejează organele de razele X. În timpul procedurii pacientul stă în picioare, iar medicul se află într-o altă cameră. Examinarea se desfăşoară pe o reţinere de respiraţie. Radiografia plămânilor se efectuează după prescrierea medicului. 

Centre găsite: 0
Sortează după Preț